Biroul Permanent National al PSD a decis in unanimitate sa il propuna pe Dan Nica ministru de Interne.

Liderii social-democrati au luat decizia intr-o sedinta care a durat aproximativ o ora, dupa ce ieri-seara presedintii PSD si PDL, Mircea Geoana si Emil Boc, s-au consultat cu presedintele Traian Basescu pentru a gasi "o solutie stabila” la MIRA, informeaza Adevarul.

Intalnirea de la Cotroceni a durat mai putin de o ora. Geoana a declarat ca atat PSD, PDL, cat si Guvernul au exprimat dorinta unei nominalizari rapide la Interne: "Speram ca de aceasta data cu o viata mai lunga si mai trainica decat in cazurile precedente“.

Ion Iliescu a opinat in cadrul discutiilor ca poate ar trebui ca un alt lider al PSD sa fie desemnat vicepremier, pentru ca partidul sa-si intareasca din punct de vedere numeric pozitia in Guvern, dar aceasta propunere nu a fost adoptata.

Dupa BPN a avut loc o videoconferinta cu sefii de organizatii, membrii ai Comiteului Executiv, astfel incat Dan Nica sa fie validat statutar ca ministru de Interne. El a fost agreat in unanimitate de liderii judeteni, cu o singura exceptie: Marian Oprisan. De la Vrancea, Oprisan s-a autopropus, spre amuzamentul general, pentru functia de Ministru de Interne. ”Nu este un secret pentru nimeni ca de 9 ani de zile eu ma pregatesc sa fiu ministru de Interne”, a spus Oprisan. Propunerea sa a ramas fara ecou, cu execptia hohotelor de ras produse in Kiseleff, relateaza Cotidianul.

Nastase spune ca PSD va discuta cu noul ministru numirile din minister si DGIPI

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat marti ca PSD va discuta cu Dan Nica despre sefia DGIPI si posturile de secretar de star din MAI si ca e nevoie de o formula care sa-i convina si lui.

Intrebat la finalul sedintei CEX care l-a propus pe Dan Nica la MAI daca se vor schimba nominalizarile in ceea ce priveste secretarii de stat in MAI, precum si seful de la DGIPI, Nastase a raspuns: "Se va dicuta cu noul ministru, el fiind cel care va propune o formula care sa fie si lui convenabila si care sa tina seama si de profesionalism la MAI", potrivit NewsIn.

Fostul premier mai spune ca presedintele Basescu ar trebui sa semneze propunerea lui Nica la MAI. "Rolul presedintelui, in opinia mea, fara sa fie unul absolut formal, este unul secundar si in masura in care ar fi motive foarte puternice ar putea sa apara unele obiectiuni.

Aici Dan Nica a fost acceptat pentru a doua functia in Guvern si nu vad ce ar putea impiedica acceptarea lui si in aceasta functie de ministru", a mai adaugat Nastase.

Dan Nica este a treia persoana propusa de PSD la conducerea MAI, in conditiile in care Ministerul Administratiei si Internelor a fost prima alegere a PSD din randul ministerelor la impartirea portofoliilor cu PDL.

Liviu Dragnea si-a anuntat demisia "de onoare" luni seara, declarand ca resursele alocate sunt prea putine pentru a isi indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.