Departamentul pentru romanii de pretutindeni (DRRP) va fi trecut de la Ministerul Afacerilor Externe in subordinea Guvernului.

Promisiunea a fost facuta luni de catre presedintele Traian Basescu aflat in vizita de stat in Ungaria.
"In curand, acest departament va trece in subordinea directa a premierului", a spus presedintele Basescu in cadrul unei intalniri cu studentii romani si tineri profesionisti care studiaza si lucreaza in Ungaria.

Intalnirea s-a desfasurat la sediul Ambasadei Romaniei din Budapesta. Seful statului a mai precizat ca acest demers da curs mai multor solicitari venite din partea comunitatilor romanesti din diaspora. Pentru orice fel de probleme, Basescu a spus studentilor ca se pot adresa sefului acestui departament, Eugen Tomac, investit recent in aceasta functie.

Traian Basescu a fost intrebat de studenti ce actiuni intreprind autoritatile romane pentru romanii din strainatate care se intorc acasa. Presedintele a raspuns: "Din cate stiu, nu exista niciun proiect consistent, in afara de declaratii".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.