Presedintele Traian Basescu a apreciat ca reprezentarea minoritatii romane in Parlamentul de la Budapesta depinde strict de vointa Ungariei.

Seful statului a declarat marti, la Liceul de limba romana din Gyula, ca atat Romania, cat si Ungaria respecta drepturile minoritatilor asa cum sunt ele stabilite de Uniunea Europeana, fiecare dintre cele doua state avand o formula proprie de reprezentare politica a minoritatilor.

Traian Basescu a fost intrebat de un cetatean ungar de etnie romana cand vor fi romanii din Ungaria reprezentati in Parlamentul de la Budapesta, asa cum Romania a gasit formula reprezentarii tuturor minoritatilor in Parlament. Presedintele Romaniei a oferit un raspuns transant:

“Nu ne putem angaja in fata dumneavoastra ca in relatiile bilaterale vom incepe discutii legate de accesul minoritatii romane in Parlament.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.