Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat marti ca o a doua demisie a unui titular de la MAI denota lipsa de seriozitate a Guvernului, dar si tensiunile mocnite din interiorul coalitiei PSD-PDL.

"Suntem cu totii surprinsi neplacut de acest gest, care nu stim daca este sau nu de onoare, dar nu cred ca aici este problema importanta. Problema importanta este ca asistam la a doua demisie a unui ministru al actualei coalitii PDL-PSD, in decurs de o luna de la instalare. Cred ca este un record mondial absolut in ceea ce priveste neseriozitatea acestui Guvern si cred ca penibilul situatiei nu isi gaseste egal nici probabil in tarile din lumea a treia", a declarat Tariceanu, potrivit NewsIn.

Presedintele PNL a explicat ca situatia de la Interne arata ca "incep sa iasa la suprafata o serie de tensiuni care mocnesc in cadrul coalitie dintre PDL si PSD". "Eu cred ca Guvernul si, in principal, premierul Boc trebuie sa dea dovada de responsabilitate si mai ales de seriozitate. Este o lipsa de seriozitate, este o lipsa de respect pentru romani, din partea unui Guvern care de abia s-a instalat, sa-si permita sa aiba doi ministri demisionari in mai putin de o luna, care demisioneaza pe motive de functionare interna a coalitiei, pe motive interne politice, pe motive care sunt fie legate de ambitii, de orgolii, tot felul de justificari care in esenta nu tin seama de necesitatea unei bune guvernari, pentru ca Romania de asta are nevoie astazi si aceste demisii sunt mai degraba efectul jocurilor interne si acestei competitii interne surde care se desfasoara intre cele doua partide", a declarat Tariceanu.

Liderul opozitiei i-a cerut lui Emil Boc ca "macar a treia oara" cand va nominaliza pe cineva la Interne "sa se gandeasca de doua ori pana face numirea si sa gaseasca o persoana care sa dea dovada de responsabilitate si seriozitate". Tariceanu nu a raspuns insa transant daca MAI nu ar trebui sa fie preluat de PDL.

PSD va propune o a treia persoana la conducerea MAI, in conditiile in care Ministerul Administratiei si Internelor a fost prima alegere a PSD din randul ministerelor la impartirea portofoliilor cu PDL.

Liviu Dragnea si-a anuntat demisia "de onoare" luni seara, declarand ca resursele alocate sunt prea putine pentru a isi indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.

Potrivit unor surse politice, Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, propunerile fiind neacceptate in PSD si PD-L. Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Si demisia lui Gabriel Oprea de la conducerea MAI, prima nominalizare a PSD pentru acest portofoliu, are legatura cu numirile de la DGIPI si pentru secretari de stat. PSD i-a reprosat lui Oprea ca nu a consultat conducerea partidului cand l-a propus ca sef la DGIPI pe Virgil Ardelean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.