Miron Mitrea a venit, marti, la DNA pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala n dosarul privind renovarea casei mamei sale, n care procurorii anticoruptie au nceput pe 1 octombrie 2008 urmarirea penala pe numele social-democratului.

Mitrea a spus, marti, ca nu a venit de placere si ca este o formalitate care trebuie îndeplinita.

Derspre decizia lui Liviu Dragnea de a demisiona, Mitrea a spus ca îl întelege, dar nu este momentul pentru a comenta, potrivit NewsIn.

Procurorii anticoruptie au început pe 1 octombrie 2008, pentru a treia oara, urmarirea penala împotriva lui Miron Mitrea în dosarul privind renovarea casei mamei sale, a informat DNA, pe 10 octombrie, în urma unei solicitari NewsIn. "Avand în vedere ca procedurile legale au fost îndeplinite, la data de 10 octombrie 2008, procurorii DNA i-au adus la cunostinta lui Miron Tudor Mitrea învinuirile în dosarul numarul 49/P/2006, în conformitate cu art.6 alin.3 din Codul de procedura penala, si anume luare de mita, instigare la fals în înscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua în legatura directa cu infractiuni de coruptie", se arata în raspunsul DNA remis NewsIn.

Potrivit DNA, aceste învinuiri îi fusesera prezentate lui Miron Mitrea initial în cursul lunii februarie 2006. Din cauza modificarilor legislative si deciziilor Curtii Constitutionale intervenite în materia raspunderii ministeriale dupa initierea cercetarilor penale, parcursul acestor cercetari a fost întarziat sau chiar întrerupt, sustine Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce Mitrea a afirmat, la DNA, ca ancheta în cazul sau ar dura de patru ani, pentru ca asa s-ar fi dorit.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.