Vicepremierul Dan Nica este preferat de Mircea Geoana sa ramana titular la MAI, au declarat pentru NewsIn surse din PSD, care sustin de asemenea ca Liviu Dragnea le spusese colegilor din PSD inca din acest week-end ca va demisiona.

Pe lista scurta a lui Mircea Geoana se mai afla si ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, insa acesta nu-si doreste postul. Sursele citate au mai declarat ca, in eventualitatea in care Nica va accepta, isi va putea pastra si postul de vicepremier. Geoana intentioneaza sa propuna BPN ca Nica sa preia acest post, mai spun lideri ai PSD. De altfel, Nica va asigura pentru a doua oara interimatul la MAI, pana ce situatia se va clarifica.

Sursele citate au mai declarat ca Dragnea le spusese celor din PSD inca din acest week-end ca va demisiona, dupa ce a avut cateva dispute si cu ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, pe subiectul bugetului de la minister, insa putini din colegii sai au crezut ca va face cu adevarat acest gest. "Dragnea a facut partidul de ras. Lumea deja spune ca PSD propune ministri de week-end. El va suferi consecintele gestului sau, adica marginalizarea in partid", a comentat un lider din BPN. Pesedistii sunt suparati ca Dragnea s-ar fi consultat, inainte de a-si anunta demisia, inclusiv cu Miron Mitrea. De altfel, cei doi au fost vazuti luni discutand la Senat cateva zeci de minute.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat marti ca PSD va decide, in cadrul BPN, nu doar persoana care va asigura interimatul la Interne, ci si viitorul ministru si a spus despre demisia lui Dragnea ca "nu este pana la urma un capat de tara".

Intrebat daca PSD are probleme cu Ministerul Administratiei si Internelor, care de altfel a fost prima alegere a PSD la impartirea potofoliilor cu PDL, Mircea Geoana a negat, spunand doar ca a fost "un start mai agitat". "Probabil ca a fost un start mai agitat. Sunt probabil si probleme de natura personala care au mai aparut pentru unii din colegi", a spus Geoana, care a lasat sa se inteleaga ca va prezenta motivele demisiei lui Liviu Dragnea dupa sedinta BPN al PSD, programata la ora 15.00.

Liderul PSD a precizat ca se asteapta ca sedinta BPN sa se finalizeze cu anuntul privind persoana nominalizata la sefia MAI. "Sper ca in cursul dupa-amiezii sa va putem anunta nu doar interimatul ci si propunerea noastra pentru functia de ministru al Internelor", a spus Geoana, care a afirmat ca se va consulta cu ceilalti lideri ai PSD pentru a stabili daca mai este sau nu necesar un CExN pentru validarea propunerii la MAI. "Voi discuta cu colegii mei pentru a respectra procedurile statutare, dar este foarte important sa nu mai lasam zile sa treaca fara sa fie un ministru la Interne si acest lucru este asteptat si de minister si de institutiile statului", a precizat Geoana, potrivit NewsIn.

Presedintele PSD, prezent luni seara la o emisiune la TVR, a declarat ca "este mahnit" de demisia lui Liviu Dragnea din fruntea MAI. Liderul PSD a mai spus ca retragerea dupa numai 12 zile a lui Dragnea de la Ministerul de Interne si a doua a PSD, cea a lui Gabriel Oprea, "creeaza o problema". "Nu este usor pentru partid sa explice opiniei publice" aceste demisii de la MAI, a spus Geoana. El a precizat ca PSD "rezolva" nominalizarea urmatoare ca ministru de Interne, pentru ca "la PSD sunt oameni suficienti".
Presedintele PSD a mai adaugat ca exista "o lista scurta" de succesori la Ministerul de Interne, precizand ca sunt oameni foarte cunoscuti ai PSD, iar nominalizarea se va face in scurt timp.

Intrebat daca la retragerea lui Dragnea din fruntea MAI s-au aflat si neintelegerile legate de numirea unor oameni din al doilea esalon al MAI, cum ar fi secretari de stat si seful DGIPI, Mircea Geoana a spus "nu cred". Apoi, liderul social-democratilor a declarat ca in opinia sa demisia lui Liviu Dragnea este legata de ambitia sa prea mare fata de ce putea sa ofere financiar mandatul sau de ministru. Geoana a mai spus ca respecta decizia lui Liviu Dragnea.

Dragnea si-a anuntat demisia "de onoare" de la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, la sediul ministerului, declarand ca resursele alocate de la bugetul de stat sunt prea putine pentru a-si indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.

Liviu Dragnea a demisionat de la MAI din cauza intarzierii numirii sefului DGIPI si a unui secretar de stat, neacceptate in PSD si PD-L, spun surse politice. Potrivit acelorasi surse, PD-L nu ar fi fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI, in timp ce in PSD au fost discutii aprinse cu privire la numirea lui Mincu Silvestru ca secretar de stat. Presedintele PSD, Mircea Geoana, si liderul filialei Bucuresti, Marian Vanghelie, i-au cerut luni premierului Boc sa faca numirile de la MAI, iar acesta a spus ca intarzierea e cauzata de faptul ca nu a primit o lista completa cu toate propunerile, au declarat, luni, pentru NewsIn surse din partid.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.