Presedintele Traian Basescu a deschis ieri Ziua Nationala a Pavilionului Romaniei la EXPO Aichi 2005, desfasurata in complexul EXPO Dome din Nagoya, Japonia. Inainte de aceasta ceremonie, presedintele Basescu, sotia sa, Maria si celelalte oficialitati care-l insotesc pe seful statului in vizita sa in Japonia au fost primiti la Casa de Oaspeti din complexul expozitional de catre Comisarul general al Expozitiei Internationale Aichi 2005, Taizo Watanabe, de presedintele Asociatiei japoneze pentru EXPO2005, Shoichiro Toyoda, care este si presedintele de onoare al Companiei Toyota, alaturi de sotiile acestora si de alte oficialitati locale.

In discursul sau, presedintele Basescu a aratat ca il leaga de Japonia foarte multe lucruri si a amintit de nava "Crisana" pe care a comandat-o si care era construita in portul Yokohama. "Japonia este pentru noi cel mai important partener comercial din Extremul Orient si, in acelasi timp, Romania si Japonia sunt foarte buni prieteni", a mai spus presedintele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.