Liderul crestin-democratilor germani din Parlamentul European cere din nou aminarea aderarii Romaniei in UE.

Calin Popescu-Tariceanu va pleca astazi la Berlin, in incercarea de a-i convinge pe nemti ca meritam sa devenim membri ai Uniunii Europene in 2007.
Liderii crestin-democrati, care au prima sansa in alegerile anticipate ce vor fi organizate in toamna, insista ca dupa respingerea Constitutiei de catre francezi, urmatorul val de extindere ar trebui aminat. Premierul se va intilni, astazi si miine, la Berlin, cu principalii lideri politici din Germania, cu actualul cancelar, Gerhard Schroeder, dar si cu liderul Uniunii Crestin Democrate, Angela Mercke, care va candida la functia de cancelar.

Ferber va incerca sa opreasca extinderea UE

Intilnirea dintre Tariceanu si Angela Mercke se produce la numai patru zile dupa ce seful crestin-democratilor germani din Parlamentul European, Markus Ferber, a declarat, pentru BBC, ca va cere oprirea extinderii Uniunii Europene si a ratificarii tratatelor de aderare cu Romania si Bulgaria.
El si-a justificat pozitia spunind ca votul negativ al Frantei arata ca Uniunea Europeana nu poate face fata unei noi extinderi. "E foarte clar ca Romania si Bulgaria apartin Europei si ca trebuie sa devina membre ale Uniunii Europene, dar ambele parti trebuie sa fie pregatite pentru aceasta aderare.

Deocamdata, nici cele doua tari, nici Uniunea Europeana nu sint pregatite", a spus Ferber, care a mai afirmat ca, daca pina in 2007 nu va fi aprobata Constitutia UE, "extinderea Uniunii nu are nici un sens". Ferber a marturisit ca la alegerile anticipate din Germania, Turcia va constitui o tema electorala si nu Romania si Bulgaria. "Atit doamna Angela Merkel, candidata noastra la functia de cancelar al Germaniei, cit si partidul meu credem ca Romania si Bulgaria trebuie sa apartina Uniunii Europene. Nu este insa cazul Turciei, care nu apartine Europei si Uniunii Europene", a mai spus liderul crestin-democratilor germani din PE.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.