Grupul PEE din Parlamentul European va avea, maine si poimaine, pentru prima data o intalnire la Bucuresti, la care va fi analizata situatia politica din Romania, pregatirile pentru aderarea la UE, angajarea Guvernului in reformele sociale si economice si in domeniul afacerilor internationale.

La intrunirea membrilor celei mai mari familii politice europene vor fi prezenti Hans-Gert Poettering, liderul grupului, Wilfried Martens, presedintele PPE si lideri ai "partidelor surori" ale PPE din Romania, UDMR si PPCD, Marko Bela si Gheorghe Ciuhandu. La discutii vor participa si reprezentanti ai partidelor din coalitia de guvernare, ai Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, precum si membri ai societatii civile din Romania.

PROGRAM.

La prima sesiune, dedicata situatiei politice din Romania, alaturi de Hans-Gert Poettering, Marko Bela si Gheorghe Ciuhandu, in program figureaza cu discursuri liderul PD, Emil Boc, si cel al Partidului Conservator, Dan Voiculescu. Maine, liderul grupului, Hans-Gert Poettering, va depune o coroana de flori la statuia lui Corneliu Coposu din Piata Palatului, membrii grupului fiind invitati sa viziteze Palatul Parlamentului, unde se vor intalni cu presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase.

MEMBRI SI ASPIRANTI.

Partidele din Romania membre ale PPE sunt PPCD (fost PNTCD) si UDMR, dar si alte formatiuni doresc sa se afilieze la acest grup. In ultima perioada, cateva partide romanesti si-au anuntat intentia de a adera la PPE, printre care Partidul Conservator si PD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.