Intr-un interviu acordat Radio DeltaRFI, Calin-Popescu Tariceanu a recunoscut faptul ca organizarea alegerilor anticipate "ar fi dat posibilitatea Aliantei sa obtina o majoritate mult mai comfortabila" si ca, din acest punct de vedere, este "pe exact acceasi lungime de unda" cu Presedintele Traian Basescu.

Premierul a afirmat insa ca "Romania nu isi poate permite sa ramana in urma Bulgariei si nu isi poate permite amanarea cu inca un an a integrarii", prin activarea clauzei de salvgardare. Prin organizarea alegerilor anticipate, foarte multi dintre actualii ministrii, parlamentari si functionari se vor dedica si campaniei electorale, scazand astfel eficienta si intarziind aparitia rezultatelor de care Romania are nevoie in momentul de fata.

Primul ministru nu crede " ca este stringenta posibilitatea unei remanieri guvernamentale", dar nu considera aceasta idee ca o prioritate.

Interviul complet cu premierul Calin-Popescu Tariceanu poate fi gasit aici.


Despre autor:

Sursa: Rfi.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.