Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca partidul va propune o persoana pentru conducerea Ministerului de Interne pana vineri si ca Virgil Ardelean nu va ramane in functie.

Geoana a spus ca dintre secretarii de stat propusi de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, vor fi "cativa colegi reconfirmati", transmite NewsIn.

Presedintele PSD a spus ca Dan Nica a fost la MAI, pentru a-si prelua mandatul interimar. "Dan Nica (...) va face propuneri pentru structura finala de conducere a acestui minister. Un numar din colegii care au fost propusi initial vor fi reconfirmati, poate vor fi si alte propuneri, dar vrem sa intram pe un fagas corect si legitim de avansare de astfel de propuneri", a spus Geoana.

El a adaugat ca acest subiect va fi abordat la sedinta conducerii PSD de miercuri, care are loc la Snagov. "Vom aborda probleme legate de numirile pe care le facem, nu numai la Interne, as vrea sa finalizam toate propunerile" , a spus Geoana.

In privinta demisiei lui Oprea de la conducerea filialei PSD Ilfov, Geoana a declarat miercuri ca se va stabili o conducere interimara la organizatia de Ilfov, el aratand ca soarta fostului ministru de Interne va cadea in sarcina Comisiei de arbitraj si integritate.

Mircea Geoana nu a comentat foarte mult demisia lui Oprea de la PSD Ilfov. " E decizia lui. A gresit fata de partid si a primit o decizie dura si necesara. Aplicam decizia pe care BPN a luat-o. Va fi supus Comisiei noastre de arbitraj si integritate", a declarat Geoana, la Snagov, inaintea unei sedinte informale a conducerii PSD.

Desi a sustinut ca PSD nu vizeaza o vanatoare de vrajitoare, Geoana a spus ca persoanele care au provocat "incidentul" de la sediul central vor plati. " Nu cred ca trebuie sa intram intr-o vantatoare de vrajitoare. E clar ca cei care au provocat acel incident la sediul partidului vor trebui sa plateasca pe masura faptei pe care au facut-o", a sustinut el. Intrebat daca Gigi Netoiu este unul dintre cei care vor fi sanctionati, Geoana a raspuns: "Cine e Gigi Netoiu?"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.