Vicepremierul Dan Nica are sarcina de a simplifica legislatia achizitiilor publice pentru a putea fi accesati mai usor banii europeni.

Dan Nica a fost mandatat de premierul Emil Boc sa conduca grupul de lucru pentru modificarea legislatiei achizitiilor publice, in vederea scurtarii termenelor si a simplificarii procedurilor prevazute in actuala legislatie.

“Problema modificarii legislatiei achizitiilor publice a fost ridicata de presedintele Romaniei, Traian Basescu, si de premierul Emil Boc, in cadrul intalnirii de la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barosso.

Modificarea legislatiei achizitiilor publice se impune in contextul in care Comisia Europeana a decis reducerea timpului de evaluare a proiectelor europene de la 87 la 30 de zile si, in acest sens, este nevoie sa existe un corespondent si in legislatia nationala”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.