Sefa Comisiei de cultura din Camera Deputatilor readuce in actualitate problema depolitizarii televiziunii si radioului publice.

Proaspata presedinta a Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan (PDL), va reintroduce in plenul Parlamentului un proiect mai vechi de modificare a legii de functionare a SRTv si SRR, votat in 2006 in unanimitate de deputati, dar blocat ulterior la Senat. Turcan readuce astfel in centrul atentiei publice problema depolitizarii televiziunii si radioului publice.

Potrivit legii, conducerea TVR va fi sparta in doua, astfel incat presedintele Consiliului de Administratie, care este si ordinator de credite, sa nu detina si functia de director general, cu atributii in politica editoriala, asa cum se intampla in prezent. In plus, din Consiliul de Administratie al TVR ar trebui sa faca parte reprezentanti ai societatii civile, profesionisti, oameni de media, care sa nu fie numiti de partide, asa cum se intampla acum.

“O alta modificare tine de modalitatea de finantare, care trebuie schimbata neaparat, dar pentru asta am cerut de la TVR si SRR rapoarte financiare pe anul trecut ca sa stim cum stam si ce schimbam”, a declarat pentru Cotidianul Raluca Turcan, adaugand ca proiectul de lege va fi supus mai intai dezbaterii publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.