Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, marti, ca PSD isi va retrage ministrii din Guvern daca premierul Boc nu semneaza revocarea lui Gabriel Oprea de la Interne si sustine ca Oprea e deja "exclus" din partid.

"Cred ca o sa ne retragem si lasam PD-L sa faca Guvernul cu domnul Oprea. Suntem hotarati cu totii, am discutat in BPN, nu doar eu, tot partidul este hotarat", a declarat Vanghelie. Intrebat daca PSD este dispus sa rupa alianta pentru un ministru, Vanghelie a raspuns "rupem alianta nu pentru un ministru, ci pentru un principiu".

Vanghelie a sustinut totusi ca nu crede ca Emil Boc va refuza inlocuirea lui Oprea."Sunt sigur ca nu se pune problema. PD-L nu isi permite sa joace o festa Romaniei (...) Sunt drept intotdeauna, nu ma indoiesc. N-am nici cea mai mica suspiciune. Sunt degajat", a aratat Vanghelie, aratandu-si indoiala ca cei de la PD-L nu vor respecta decizia PSD, transmite NewsIn.

Cat priveste situatia lui Gabriel Oprea, Vanghelie a declarat ca acesta "este exclus". Punandu-i-se in vedere de catre ziaristi ca in cadrul Comisiei de disciplina si integritate nu s-a luat inca o decizie in cazul Oprea, acesta fiind in continuare membru PSD, Vanghelie a declarat: "Cu tot ce trebuie, e exclus. E acelasi lucru". El a explicat ca, statutar, excluderea se poate face in doua feluri: de catre organizatia de la centru sau de catre organizatia locala.

Vanghelie a explicat ca in acest moment excluderea a fost "de sus in jos".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.