Peste 240 de senatori si deputati au cerut conducerii Camerei din care fac parte cazare la hotel sau decontarea cazarii in alte spatii.

Pentru hotel au optat peste 170 de "alesi", ceea ce inseamna ca doar factura lunara pentru ca acestia sa stea in Capitala se apropie de 350.000 de euro.

La fel ca in legislatura trecuta, printre cei care au optat pentru decontarea cazarii in alte spatii se numara si parlamentari cu proprietati in Bucuresti.

La camera deputatilor, la secretarul general Gheorghe Barbu s-au strans peste o suta de cereri de cazare la unul dintre hotelurile de patru stele contractate, in vreme ce alti 66 de deputati au optat pentru decontarea cazarii in alte spatii.

De partea cealalta, la Senat, 74 de "alesi" au preferat sa locuiasca la hotel, iar 12 au facut cerere pentru decontare (printre care pesedistii Petre Daea, Alexandru Mazare si serban Valeca, pedelistii Dorel Jurcan si Alexandru Peres, liberalul Cezar Magureanu si udemeristul Fekete Szabo).. Rezulta ca Parlamentul va plati cazarea la hotel pentru mai mult de 170 de senatori si deputati, ceea ce inseamna, la un tarif de 268 de lei pe noapte (fara TVA si taxa hoteliera), circa 46.000 de lei pe noapte.

Cum "alesilor" li se plateste cazarea pentru sapte zile pe saptamana, chiar daca doua zile sunt dedicate, in teorie, activitatii in circumscriptiile in care au fost alesi, rezulta aproape 1,4 milioane de lei pe luna (echivalentul a aproximativ 350.000 de euro)!

La aceasta suma se adauga cea provenita din decontarea cazarii in alte spatii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.