Premierul Calin Popescu Tariceanu a reafirmat la Suceava ca toate energiile vor trebui canalizate pe indeplinirea masurilor convenite cu Comisia Europeana, iar remanierea nu este esentiala in acest context.

Fie ca este vorba despre anticipate sau despre remaniere guvernamentala, premierul Calin Popescu Tariceanu raspunde invariabil ca principalul obiectiv al sau este integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Mai nou, el face apel la intelepciunea populara, potrivit careia "nu se schimba caii la caruta care urca dealul". "Noi urcam un deal greu care este cel al integrarii europene.Vreau sa va spun foarte clar ca, dincolo de orice alte considerente, eu cred ca Romania nu are voie sa rateze integrarea la 1 ianuarie 2007", a comentat Tariceanu, prezent la conferinta judeteana a organizatiei PNL Suceava.

El a apreciat ca de data aceasta nu va mai merge sa obtinem o nota de trecere pe baza unor consideratii si aprecieri de ordin politic, pentru ca un asemenea gest se face o singura data. "Observati care este atmosfera politica care a degenerat considerabil in Europa Occidentala, si mai ales in cele doua tari Franta si Germania, care reprezinta stalpii constructiei europene.

Ca atare, in toamna vom fi judecati intr-o maniera extrem de analitica si obiectiva si, prin urmare, ca aceasta judecata sa fie una cu un rezultat favorabil, noi trebuie sa ne concentram toate eforturile pe acest demers al indeplinirii masurilor care au fost convenite cu Comisia Europeana la incheierea negocierilor", a spus premierul. In asteptarea raportului de tara al Comisiei Europene, el a subliniat ca orice alta actiune in aceasta perioada nu inseamna decat consumarea energiilor pe alte teme care nu reprezinta tema esentiala.

Premierul a mai spus ca, oricum, remanierea nu se anunta din timp cu surle si trambite in presa si se face pur si simplu. "Lucrurile astea se hotarasc seara, si a doua zi de dimineata ai iesit si ai anuntat", a mai comentat el, neexluzand totusi schimbarea unor membri ai Cabinetului sau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.