Specialisti in geotehnica si manageri in turism in Comisia pentru politica externa, absolventi de educatie fizica si sport in Comisia de buget-finante sau un topogeodez in Comisia pentru sanatate sunt doar cateva dintre surprizele pe care le ofera componenta comisiilor parlamentare.
Greu de presupus care au fost criteriile dupa care partidele si-au repartizat senatorii si deputatii in comisii.

Comisia pentru politica externa din Camera Deputatilor este formata preponderent din ingineri si e condusa de un economist, fost ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintei, udemeristul Laszlo Borbely. Printre putinii care au avut de-a face, de-a lungul carierei lor, cu politica externa ii gasim pe ex-premierul Adrian Nastase si pe Sever Voinescu, fost consul general al Romaniei la Chicago in perioada 2000-2003.

Simbolic si-au gasit locul in Comisia pentru politica externa ex-premierul liberal Calin Popescu Tariceanu, fostul ministru pentru Relatia cu Parlamentul Mihai Voicu, fostul presedinte al Camerei Bogdan Olteanu si presedintele PC, Daniela Popa.

Mai greu de explicat este insa prezenta in comisie a pedelistilor Iosif Veniamin Blaga, absolvent al Facultatii de Inginerie Chimica, specializarea Tehnologia silicatilor si a compusilor oxidici, Marius Neculai, licentiat in Finante-Banci si cu studii postuniversitare de manager in turism, si Daniel Vasile Oajdea, doctorand in domeniul Inginerie Civila – Geotehnica si fundatii.

Situatii amuzante gasim si la alte comisii din Camera Deputatilor. La Comisia juridica – cea mai importanta in conditiile in care orice proiect de lege trece pe aici pentru a primi aviz sau raport – a fost ales la conducere deputatul PDL Daniel Buda, absolvent a doua facultati, de Zootehnie si de Drept.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.