Iliescu si Nastase vor sa-i ia fata lui Geoana in cursa pentru Presedintie
Surse din conducerea PSD ne-au declarat ca la finele acestei luni sau la inceputul lui februarie va fi convocat Consiliul National al partidului in care se va analiza evolutia social-democratilor si se vor pune in discutie deciziile luate de Comitetul Executiv la finalului anului trecut in care s-a hotarat intrarea la guvernare alaturi de PDL.

Totodata, voci din partid sustin ca la Consiliul National se va cere si convocarea Congresului Extraordinar al PSD pentru stabilirea candidatului la Presedintie si impartirea functiilor de vicepresedinte ramase vacante. Taberele in partid sunt insa impartite, liderul Mircea Geoana dorind ca acest subiect sa fie discutat dupa alegerile europarlamentare.

Ion Iliescu si Adrian Nastase sunt principalii sustinatori ai ideii organizarii Consiliului National al social-democratilor cat mai rapid cu putinta, ei situandu-se in mai multe randuri in opozitie fata de deciziile conducerii centrale a partidului.

"Probabil Consiliul National se va convoca la inceputul lunii februarie, iar el poate cere organizarea Congresului Ex­traordinar al PSD inaintea alegerilor europarlamentare. Decizia finala o vom lua in cadrul Biroului Permanent de saptamana viitoare si in cadrul Comitetului Executiv din luna ianuarie", ne-a declarat Ion Iliescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.