Ilie Sarbu, actual ministru al Agriculturii, vicepresedinte PSD si un apropiat al Grupului de la Cluj, face o dezvaluire surprinzatoare despre cat de vechi sunt negocierile pentru formarea actualei coalitii.

Cum va simtiti din nou la Minister si mai ales in noua formula guvernamentala?

Ma inteleg foarte bine cu noii colegi, mai ales cu premierul Emil Boc care este neasteptat de deschis. Adevarul este ca multi nu au crezut in aceasta Alianta, dar eu sunt unul dintre cei care au crezut si au lucrat pentru crearea ei.

Am tot spus ca de doi ani se lucreaza la ea si eram mirat cand, in emisiunile televizate la care participam si spuneam despre aceste discutii, ceilalti poli­ticieni negau. La un moment dat am renuntat sa mai vorbesc despre acest lucru. In Alianta au crezut si altii, iar presedintele Basescu a fost unul dintre sustinatorii ei.

Am colaborat bine cu dansul cand am fost presedintele Senatului. Adevarul este ca pe unii dintre partenerii nostri ii cunosteam bine, desi nu am afaceri cu nimeni, cu unii precum dl Berceanu am colaborat in Par­lament, cu dl Blaga am mai discutat ca ar­delenii, dar pe domnul Boc nu il stiam deloc, decat de la televizor. Acum sunt placut surprins de cum gandeste si actioneaza. Daca nici aceasta Alianta nu rezista, oamenii chiar nu mai au de ce sa creada in politica. In contextul economic actual, este o sansa pentru noi sa dovedim ca se poate, iar daca nu merge, poate unii oameni politici chiar nu-si mai au rostul.

Cum vi s-a parut functia de presedinte al Senatului?

A fost o experienta foarte interesanta. Am vazut foarte multe lucruri, am vazut cum este dincolo de cortina. Daca asa este din a doua pozitie in stat, in prima este si mai interesant. Dar o candidatura la presedintie nu ma intereseaza. Daca eram cu 10-15 ani mai tanar, poate imi faceam un plan personal, dar acum nu mai am asemenea ambitii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.