Guvernul a acceptat, in urma dezbaterilor publice cu asociatiile de proprietari si de chiriasi, o serie de amendamente la pachetul de legi privind proprietatea. In primul rand a fost eliminata sintagma "de regula", pentru a consacra, in textul- cadru al acestui act normativ, principiul prevalentei restituirii in natura a imobilelor notificate. De asemenea, in cuprinsul art. 10 si 11 din Legea nr. 10/2001 au fost introduse noi dispozitii in care se prevede restituirea in natura atat a terenurile fara constructii afectate de lucrari de investitii de interes public aprobate, daca nu a inceput constructia acestora, cat si a terenurilor pe care, ulterior preluarii abuzive,
s-au edificat constructii autorizate care nu mai sunt necesare unitatii detinatoare, daca persoana indreptatita achita acesteia o despagubire reprezentand valoarea de piata a constructiei respective.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.