"Alegerile s-au desfasurat fara incidente majore, fapt confirmat si de declaratia de presa a sefului biroului OSCE pentru institutii democratice si drepturile omului, care considera ca procesul electoral pare sa fie consolidat in Romania, iar administrarea alegerilor apare ca fiind organizata intr-o maniera profesionista si eficienta", a fost una dintre declaratiile lui Adrian Nastase referitoare la scrutinul din 28 noiembrie. Spusele premierului au fost parte dintr-o lupta inversunata, menita sa demonstreze ca reprezenantii autoritatilor europene n-ar fi avut semne de intrebare in privinta alegerilor din proprie initiativa. In aceste conditii, s-a declansat o campanie furibunda impotriva lui Traian Basescu, care, prin declaratiile sale, ar afecta imaginea Romaniei in strainatate. Numai ca declaratiile reprezentantilor OSCE au fost diferite fata de prezentarea trandafirie a lui Adrian Nastase. Declaratia OSCE incepea, intr-adevar, pe un ton pozitiv, de complezenta diplomatica, dupa care erau puse o serie de intrebari.

Seful departamentului pentru institutii democratice si drepturile omului din cadrul OSCE, Stephen Nash, declara despre alegerile din Romania: "In timp ce procesul electoral democratic pare sa fi fost consolidat in Romania, au aparut totusi ingrijorari cu privire la renuntarea la cartile de alegator". El a adaugat ca "in contextul unor alegeri contestate, acest lucru poate afecta increderea publicului". Gerald Mitchell, care de asemenea a participat la misiunea OSCE din Romania, a apreciat ca "OSCE nu a primit nici un fel de informatie convingatoare care sa explice renuntarea la cartile de alegator. Aceasta, impreuna cu posibilitatea de a vota in orice sectie de votare, poate deschide calea oricui sa voteze de mai multe ori. Orice asemenea probleme ar trebui rezolvate prin proceduri corecte, administrative si juridice". Deci inca o data se dovedeste clar ca Adrian Nastase a mintit fara sa clipeasca.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.