Desi au averi imobiliare si terenuri estimate la zeci de mii de euro, plus conturi substantiale in banci, unii dintre fostii parlamentari se bucura si la indemnizatia de somaj.
Un caz elocvent este cel al liberalului Gabriel Zamfir, care datorita blocajului din domeniul imobiliar nu are bani lichizi sa plece intr-o calatorie cu iahtul in Caraibe si recurge la “ajutorul de somaj”.

In timpul mandatului, fostii parlamentari au modificat regulamentele Camerei si Senatului astfel incat in cazul in care nu vor mai fi alesi pentru un nou mandat sa poata beneficia macar trei luni de un ajutor consistent de somaj.

Adica, o suma “modica” de 21.000 de RON lunar. Din cei 324 de fosti parlamentari care nu se regasesc în legislativ, pana ieri, la Secretariatul general al Camerei Deputatilor au fost depuse 47 de cereri de ajutor de somaj, asa cum declara secretarul general Gheorghe Barbu, iar la Senat doar una singura. Printre deputatii care vor ajutor de somaj se numara pesedistii Radu Podgoreanu, Mirela Adomnicai, fostul ministru liberal Ioan Ovidiu Silaghi, juristul PNL Traian Dobre, Aurel Rus(PRM), liberalul Gabriel Zamfir, social-democratul Tudor Mohora si fosta peremista Daniela Buruiana Aprodu.

Daca unii dintre acestia chiar se afla intr-o situatie nu tocmai placuta, altii au averile blocate in terenuri si imobiliare si nu au bani lichizi pentru cheltuielile curente. Fostul deputat PNL Gabriel Zamfir ne-a confirmat ieri ca si-a depus cererea pentru indemnizatia de somaj.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.