Pentru ca Daniela Andreescu nu este inalt functionar public, asa cum cere legea pentru sefia SGG, premierul Emil Boc a inventat un artificiu ca s-o bage in Palat.
Guvernul Boc pare sa fi tinut cu toti dintii sa-l impuna in fruntea Secretariatului General al Guvernului pe consilierul de stat pe probleme constitutional-legislative de la Cotroceni, Daniela Nicoleta Andreescu. Deoarece Andreescu nu este si inalt functionar public, asa cum o cere fisa postului, Executivul s-a folosit de un artificiu juridic pentru a-i indeplini dorinta presedintelui Basescu de a o vedea pe Andreescu in fruntea SGG. A numit-o secretar de stat al Secretariatului, ce va exercita atributiile secretarului general al institutiei.

Dincolo de faptul ca este membru PD si a traversat trei guverne - Nastase, Tariceanu si Boc -, ca a fost sef al Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca si secretar de stat sub mandatul pedistului Gheorghe Barbu la Ministerul Muncii, Daniela Andreescu pare sa fi avut si un atu in plus, care ar fi putut cantari la nominalizarea sa la SGG: este o apropiata a familiei Udrea-Cocos.

Iar legaturile pe care le-a avut Andreescu in perioada in care a lucrat in minister cu Cocos s-au dovedit a fi extrem de profitabile pentru firmele acestuia, conform presei de atunci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.