Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu (PSD), considera ca aplicarea ordonantei Guvernului prin care se interzice cumularea pensiei cu salariu de bugetar va afecta "grav" activitatea administratiei locale.
Ontanu, care considera ordonanta ca fiind a "rusinii nationale", se declara nemultumit de faptul ca actul normativ va afecta conducerea Politiei Comunitare Sector 2, sistemul de asistenta maternala si cel al persoanelor cu handicap, potrivit unui comunicat de presa.

Potrivit acestuia, aplicarea prevederilor ordonantei va afecta grav institutiile de arta si reprezinta o lovitura inacceptabila data marilor personalitati ale vietii culturale.

Potrivit ordonantei de guvern publicata luni in Monitorul Oficial, pensionarii pentru limita de varsta nu pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala, indiferent de nivelul lor, daca acestea sunt obtinute din exercitarea unor functii remunerate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala.

Angajatii de la stat care cumuleaza pensia cu salariul trebuie sa decida in 15 zile la care dintre cele doua venituri renunta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.