Diplomatii Bogdan Mazuru, Doru Costea si Bogdan Aurescu vor fi propusi de ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, pentru functiile de secretari de stat din MAE.

Bogdan Mazuru este in prezent ambasadorul Romaniei in Germania, Doru Costea este seful Misiunii permanente a Romaniei pe langa Oficiul ONU de la Geneva, iar Bogdan Aurescu este tot diplomat si s-a remarcat in 2008 ca agentul Romanei in fata Curtii Internationale de Justitie (CIJ), adica "avocatul" Romaniei in procesul cu Ucraina pentru delimitarea platoului continental si a zonelor economice exclusive in Marea Neagra. Potrivit unor lideri ai PSD, Diaconescu ar fi insistat ca partidul sa nu propuna politicieni pentru aceste posturi, el aratand ca doreste sa lucreze doar cu profesionisti in diplomatie, au declarat pentru NewsIn surse din PSD.

De asemenea, potrivit unor surse din PSD, viitorul purtator de cuvant al MAE va fi jurnalistul de la RRA, Alin Serbanescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.