Federatia sindicala “Spiru Haret” i-a cerut, marti, premierului Emil Boc o intrevedere de urgenta in care sa discute despre ordonanta prin care nu se va mai putea primi concomitent pensie si salariu, dar si despre punerea in aplicare a legii de majorare cu 50% a salariilor profesorilor.

Intr-o scrisoare deschisa, Federatia “Spiru Haret” argumenteaza atragand atentia ca invatamantul se confrunta cu un deficit de personal didactic calificat, compensat de cadre didactice pensionate, si ca pensiile salariatiilor din invatamant nu se pot compara cu cele ale altor categorii profesionale bugetare, cum ar fi cele din Politie sau Armata. Potrivit ordonantei de urgenta publicata luni in Monitorul Oficial, angajatii de la stat care cumuleaza pensia cu salariul trebuie sa decida in 15 zile la care dintre cele doua venituri renunta.

In acest context, sindicalistii il acuza pe primul ministru ca ia decizii arbitrare si nu consulta partenerii de dialog social.

Reprezentantii celor patru principale sindicate din invatamant se intalnesc, marti, cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru a discuta, printre altele, si despre urgentarea punerii in aplicare a legii prin care salariile cadrelor didactic ar urma sa fie majorate cu 50%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.