Mirajul participarii in Guvern chiar si din esalonul doi al Executivului a incins in PDL o adevarata lupta intre pretendentii la aceste posturi.

Pentru a linisti spiritele, liderii partidului au decis ieri in Biroul Permanent al PDL sa infiinteze o comisie care sa analizeze CV-urile primite si sa decida cine primeste postul si cine nu. Candidatul trebuie sa indeplineasca cel putin cateva conditii pentru a fi numit. Sa provina dintr-o filiala care sa fi avut rezultate bune in alegeri, sa aiba experienta in domeniul pe care il vizeaza.

In plus, dupa ce Theodor Stolojan a renuntat la mandatul de premier inainte de a fi numit, democrat-liberalii au introdus un nou criteriu: rezistenta la efort. Noul criteriu a fost anuntat ieri de vicepresedintele Gheorghe Flutur, unul dintre apropiatii lui Stolojan: "Avem nevoie de efort in perioada urmatoare si avem nevoie de specialisti”.

Pentru a nu exista discutii cu privire la numirile facute de comisie, aceasta a fost alcatuita din principalii lideri ai partidului si liderii de filiale cu cele mai bune performante: Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca (Arad), Gheorghe Stefan (Neamt), Mircea Hava (Alba) si Florin Popescu (Dambovita).

Comisia va avea insa o sarcina extrem de grea, deoarece, potrivit unor surse din conducerea PDL, pe unele functii se bat apropiati ai unor lideri care fac parte chiar din comisie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.