In timpul unei conferinte de presa, pe care a sustinut-o in cadrul turneului sau electoral la Galati, Traian Basescu a declarat ca apreciaza frauda electorala produsa de PSD la primul tur de scrutin, din 28 noiembrie, la 5-7%. In conditiile in care evaluarea SAR avansa un procent cuprins intre 3 si 5% si chiar Adrian Nastase ar fi spus ca ar putea fi in discutie vreo 350.000 de voturi, ceea ce ar insemna 3-5%, Basescu a declarat: "Luati de bun procentul pe care vi-l comunic eu. La inceput, asa am crezut si eu, ca este de 3-5%, dar acum sunt convins ca frauda a fost de 5-7%". Traian Basescu a mai adaugat ca la acest moment "sunt mii de oameni care s-au conformat solicitarii PSD, oameni care sunt in fata unor dosare penale - ceea ce este o lectie ca partidul nu poate chiar tot - si care risca pedepse cu inchisoarea, de la 6 luni la 5 ani, in privinta modului in care vor fi instrumentate aceste dosare, principala problema fiind daca institutiile statului functioneaza sau nu."
Ieri, la Galati, Traian Basescu a anuntat ca sambata a avut o intalnire cu liderul PNL Theodor Stolojan, dar a refuzat sa faca vreo referire la cele discutate: "Nu fac nici un comentariu cu privire la intalnirea mea de ieri cu domnul Stolojan. Am si amintit-o tocmai pentru ca fiind la Predeal, era imposibil sa scape neobservata si atunci nu avea rost sa ma trezesc luni cu o mare descoperire a presei, ca s-a intalnit Basescu cu Stolojan."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.