Ori salariu de la stat, ori pensie. Guvernul Boc deschide noul an cu o veste proasta pentru “pensionarii de lux” .

Incepand de azi, cei care si-au gasit, in ultimii ani, posturi caldute in administratia publica centrala sau locala pentru a-si mai ingrosa veniturile trebuie sa aleaga intre pensie si salariu de la stat.

Printre pensionarii de lux se afla cadre militare pripasite pe la Parlament, Guvern si diverse ministere.

Fosta aghiotanta a lui Adrian Nastase, Aida Bajenaru, are si pensie de la SPP, si salariu de director in Camera Deputatilor. In aceeasi situatie se afla si secretarul general adjunct al Camerei, Sfecareanu Nicolae, ca si directorul de la Protocol, Gheorghe Dinica, beneficiari de pensii militare de stat, pe langa salariile de functionari publici parlamentari. Comisiile de Aparare, SRI si SIE sunt pline si ele de pensionari militari, cu contracte de consilieri sau experti parlamentari.

Majoritatea persoanelor care cumuleaza pensiile cu salariul din sistemul de stat provin din Aparare, Interne, Justitie. Desi au pensii apreciabile, persoanele in cauza si-au gasit slujbe la fel de bine platite in ministere, Parlament, Guvern.

Numai in Ministerul Administratiei si Internelor sunt 350 de persoane aflate in aceasta situatie. Cap de lista este chiar ministrul de resort Gabriel Oprea, urmat de alti generali si colonei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.