O decizie finala pentru sefiile agentiilor guvernamentale va fi luata dupa 11 ianuarie, cand urmeaza sa revina in tara liderul PSD, Mircea Geoana.

Baronii locali ai PSD si mai multi cercetati pentru fapte de coruptie au primit felii consistente la impartirea cascavalului guvernamental.

Lucrurile sunt aproape clare in ceea ce priveste cele aproximativ 30 de functii de secretar de stat ce revin formatiunii conduse de Mircea Geoana, nominalizatii PSD asteptand acum ca premierul Emil Boc sa semneze hotararile de numire.

Au primit deja astfel de semnaturi Vasile Puscas, de la Cluj, pentru Departamentul pentru Afaceri Europene, respectiv Ion Moraru, adjunct la Secretariatul General al Guvernului. Primul pe lista de asteptare este Liviu Harbuz, care urmeaza sa devina secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Ex-consilier al premierului Adrian Nastase, Harbuz a fost cercetat de procurori pentru deturnare de fonduri, intr-un dosar alaturi de fratele lui Miron Mitrea.

Celalalt secretar de stat de la Agricultura va fi, potrivit declaratiilor ministrului Ilie Sarbu, citat de MEDIAFAX, Catalin Rosculete, deocamdata directorul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Caracal.

Un alt fost cercetat penal cu sanse bune sa devina secretar de stat este Mihai David. Nominalizat pentru Ministerul Economiei, David a fost la conducerea FPS in guvernarea CDR, apoi a fost consilierul premierului Isarescu, in fine, el ocupand functia de secretar de stat si in guvernarea Nastase. In 2002, ofiterii IGP l-au cercetat in dosarul "Bucuresti-Turism”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.