Odata cu functia de premier, Emil Boc primeste, conform legii, toate privilegiile de rigoare: escorta SPP, girofar si, mai ales, locuinta de protocol, deoarece primarul Clujului nu are casa in Bucuresti.

Pana acum, presedintele PDL, acuzat de presa ca a petrecut mai mult timp la Bucuresti, la sedintele de partid, decat la Cluj ca primar, a folosit un apartament inchiriat pe Calea Victoriei, dar aici SPP nu-i poate oferi protectie in conditiile prevazute de lege pentru noua sa demnitate de sef al Guvernului.

Oficial, premierul Boc sustine ca nu a facut nici o cerere pentru locuinta de serviciu.

"Guvernul, in numele premierului, nu a facut o cerere catre Regie pentru a i se pune acestuia la dispozitie o resedinta de protocol.

Pentru primul-ministru acest aspect nu este o prioritate“, a transmis serviciul de presa al Guvernului.
Surse din RA-APPS au declarat insa pentru Cotidianul ca Emil Boc a facut deja o cerere pentru locuinta de serviciu, punand ochii pe fosta casa de serviciu a lui Adrian Nastase, din Strada Maresal Prezan nr. 4, langa Arcul de Triumf. Primul-ministru a negat insa existenta vreunei cereri oficiale. Sursele citate sustin ca locuinta din Prezan este "disponibila si ofera conditiile necesare pentru a gazdui un premier“.