Un angajat al Consulatului Roman din Republica Moldova este suspectat de implicare in afacerile unei filiere care se ocupa de eliberarea vizelor in lipsa solicitantilor, filiera anihilata recent de Ministerul de Interne de la Chisinau, relateaza Mediafax.

Conform MAE de la Bucuresti, Ambasada Romaniei la Chisinau a semnalat ministerului de Externe moldovean, prin doua note verbale trimise in iunie 2008, activitatea ilegala a societatii SC Cornel Dimitrov, implicata in obtinerea ilegala de vize pentru Romania.

Potrivit unui comunicat al Minis­terului de Interne de la Chisinau, capii retelei solicitau sute de euro de la cetatenii Republicii Moldova pentru urgen­tarea procedurilor consulare. In cadrul verificarilor efectuate de ministerul de Interne, asistat de Serviciul de Informatii si Securitate al Republicii Moldova, s-a desco­perit ca in aceasta retea activa si un functionar consular roman.

Ambasada Romaniei a semnalat la Chisinau, din iunie 2008, despre activitatile SC Cornel Di­mi­trov SRL, existand documente care atestau ca se intocmeau acte ilegale pentru dosarul necesar obtinerii de vize pentru intrarea in Romania", a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Boiangiu, pur­tator de cuvant al MAE. Functio­narii consulari romani de la Chisinau sunt frecvent tinta acuzatiilor de coruptie din partea presei de peste Prut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.