Intr-un an cu doua scrutine electorale, scandalurile interne din partide s-au tinut lant.
PDL: Elena Udrea, problema filialei Constanta

Cel mai mare scandal care a zguduit PDL s-a inregistrat la Constanta. Dupa alegerile locale, liderii democrat-liberali au decis dizolvarea conducerii filialei si i-a trimis pe Elena Udrea si pe Valeriu Stoica sa supervizeze alegerile de la malul marii. A urmat o intreaga telenovela, cu demisii in bloc, cu nerecunoasterea celor alesi, cu proteste violente in mass-media.

Elena Udrea a fost considerata cea care "a distrus” organizatia Constanta, disidentii au cerut demiterea ei si s-a ajuns inclusiv sa se ceara demisia din fruntea partidului a lui Emil Boc. In cele din urma, "centrul” a reusit sa-si impuna punctul de vedere.

In luna martie s-a inregistrat un schimb de injuraturi intr-o sedinta a conducerii PDL.

"Ti-ai imprastiat gunoaiele in toata tara”, l-a acuzat Vasile Blaga pe Cezar Preda: "Tu esti un gunoi!”, ar fi fost replica lui Preda. Acelasi Cezar Preda a avut o tentativa de revolta dupa ce s-a stabilit ca nu el urma sa candideze la presedintia Consiliului Judetean Buzau.

Drept consecinta, Preda a amenintat cu demisia din partid, dar pana la urma a demisionat doar din functia de presedinte de filiala. Tot Preda - in timpul Scolii de vara a TDL de la Costinesti - le-a desfiintat pe Monica Iacob-Ridzi si pe Elena Basescu, in timp ce Vasile Blaga, referindu-se la Raluca Turcan, a afirmat ca "nu avem nevoie de fate in partid”.

PNL: Orban, liderul opozitiei interne

Pe 2 martie s-a inregistrat o prima "schisma” in conducerea liberalilor. Mai multi membri ai Biroului Politic Central i-au cerut socoteala presedintelui partidului, Calin Popescu Tariceanu, in legatura cu numirea lui Catalin Predoiu in fruntea Ministerului Justitiei. Liderii PNL l-au acuzat pe Tariceanu ca prin numirea lui Predoiu a facut "blat” cu Traian Basescu.

Acuzatiile s-au repetat in aprilie, dupa numirea lui Lazar Comanescu ministru al Afacerilor Externe.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.