"Sunt mai putin pesimist decat cei care vorbesc de o apocalipsa sociala in 2009, pentru ca nu va fi asa”, a declarat oficialul la preluarea portofoliului de la predecesoarea sa, Mariana Campeanu, marti.
Acesta a adaugat ca ministerul va fi gestionat in asa fel incat „populatia cu venituri mici sa nu aiba costuri mai mari in perioada de criza”.

Sarbu a spus ca prioritatea sa vor fi pensiile si a adaugat ca nu doreste sa existe „nici un hiatus in plata lor sau in ce priveste plafonul prevazut de Legea 250 din 2007 (care prevede ca valoarea punctului de pensie nu poate fi mai mica de 45% din salariul mediu brut prognozat, la 1 ianuarie 2009 - n.r.), despre care a spus ca spera sa nu fie nevoit sa modifice prea multe elemente.

Cat despre pensiile pentru grupele I si II, „cand va fi finantare, vom pune in practica prevederile legii”, de principiu la 1 octombrie 2009, a spus ministrul si a repetat, „in conditiile sustinerii financiare”. Mai optimist s-a aratat doar in ceea ce priveste cresterea salariului minim la 600 de lei, „cred ca nu vor fi probleme sa o implementam de la 1 ianuarie 2009”.

Primul lucru pe care il va face ca ministru este sa schimbe denumirea institutiei in Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, printr-o ordonanta de urgenta prezentata in prima sedinta a noului guvern de ieri. Iar in 45 de zile va veni cu o noua organigrama, a unui minister mai suplu si cu mai putine agentii in subordine, avand in vedere ca unele „nu isi fac treaba”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.