Bilbiieli, nehotarire, retractilitate. Acestea sint reactiile parlamentarilor in momentul in care sint pusi sa-si justifice contributiile banesti la bugetele partidelor, atunci cind suma banilor donati este mai mare sau egala cu veniturile declarate.
Seria parlamentarilor care nu isi pot justifica donatiile la bugetele partidelor pe seama veniturilor continua. "Nu-mi amintesc exact de unde am avut banii. De la fetele mele, de la copii, de la rude", isi justifica senatorul PSD Teodor Filipescu contributia de 381 de milioane de lei, facuta in conditiile in care veniturile lui din salariul de prefect au fost de doar 321 de milioane. Mai norocos, pe deputatul PPRM Ilie Merce (foto) l-au ajutat prietenii, care au acceptat chiar ca senatorul sa doneze in numele lor, in speranta ca acest lucru, probabil, ii va intari pozitia in partid.

"Am si io prieteni si cunostinte care ma simpatizeaza. Ei au afaceri destul de profitabile, dar au dorit sa-si pastreze anonimatul", explica domnul Merce. El a varsat la bugetul de partid, in numele lui si al fiului sau, suma de 767 de milioane de lei, in conditiile in care pensia si indemnizatia de parlamentar insumeaza 634 de milioane de lei. Intrebat cum justifica diferenta dintre venitul de 122 de milioane, care apare in declaratia sa de avere, si donatia de 200 de milioane catre partid, deputatul PSD Petru Tarniceru s-a cam intimidat: "Eu am avut firme, sotia mea a avut firme. Banii nu i-am dat din venitul pe care l-am declarat pe anul trecut". Si atit. Dar ne-a promis ca ne va da toate datele luni, cind probabil va mai pune putin povestea la punct. Deputatul UDMR Kerekes Karoly este disciplinat. "Conducerea filialei a cerut, eu am dat."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.