Revocarile din functie au fost supuse aprobarii plenului CSM la propunerea presedintelui forului suprem al magistraturii, jud. Dan Lupascu. Si-au pierdut posturile de conducere in structura aparatului tehnic al CSM urmatorii: Ion Popa - secretar general al CSM; Oana Cargan - director al Directiei Resurse Umane si Organizare; Paul Popovici - sef Birou Informatica; Marin Popa - sef Serviciu Administrativ.

"Deficiente in activitate"

La baza deciziei plenului a stat un raport al Directiei de Inspectie Judiciara din CSM, care a efectuat - cu acordul CSM - un control asupra activitatii tuturor compartimentelor din structura aparatului tehnic. Conform concluziilor din raportul IJ-CSM, "controlul a relevat unele deficiente in activitatea desfasurata de Ion Popa, Oana Carjan, Paul Popovici si Marin Popa". Interesant este faptul ca raportul IJ-CSM a fost prezentat doar plenului, fara ca documentul incriminator sa fi fost adus si la cunostinta celor vizati, pentru a-si formula apararile corespunzatoare. Revocatul Ion Popa le-a declarat reporterilor de la CSM ca va ataca in instanta decizia plenului, pe care o considera incorecta. Ion Popa sustine ca Directia Inspectiei Judiciare - subordonata secretarului general al CSM - nu avea competenta sa controleze activitatea sefului aparatului tehnic.

Si scaunul lui Piciorus se clatina

Trebuie amintit ca Ion Popa si secretarul adjunct al CSM, procurorul Ilie Piciorus (fost membru CSM, procuror implicat in dosarul disidentului Gheorghe Ursu), au fost vehement contestati sub aspect moral si profesional de catre ministrul Justitiei, Monica Macovei. Aceasta le-a cerut celor doi sa nu candideze la functiile ocupate si apoi, dupa numire, sa-si dea demisia de onoare din posturile detinute in aparatul tehnic al CSM. Surse din CSM sustin ca si zilele lui Piciorus in functia de secretar adjunct sunt numarate.

Dreptate pentru procurorul Olteanu

Tot miercuri plenul CSM a dispus reintegrarea profesionala a procurorului Stelian Olteanu in functia de magistrat, pe care a detinut-o (pana in aprilie 2002) in cadrul Parchetului Judetean Neamt. Repunerea in situatia anterioara suspendarii sale din functie a fost impusa de faptul ca dosarul penal in care era cercetat pentru coruptie si favorizarea infractorului (nu mai putin de sapte acuzatii nefondate) a fost inchis cu scoatere de sub urmarirea penala. CSM a confirmat, prin decizia sa reparatorie, toate dezvaluirile aparute in ziarul nostru (intre anii 2002 si 2004). Semnalam ca procurorul Olteanu a fost victima unei inscenari judiciare puse la cale de fostul sau sef, Mircea Serban. Olteanu a fost pedepsit de anumiti sefi ierarhici (ministeriatele Criste si Joita) pentru ca la o conferinta organizata de UE si baroul american, in 1998, a prezentat o lucrare incomoda. Cu autoritatea procurorului in functie, Olteanu demonstra ca "fenomenul coruptiei din Romania a atins toate structurile statului".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.