Theodor Stolojan a declarat ca ramane fidel PDL, presedintele partidului Emil Boc sustinand, de asemenea, ca nu stie de o posibila demisie a prim-vicepresedintelui democrat-liberal.
"Am auzit si eu de zvonul asta si nu stiu cine l-a lansat. Nu ma retrag din PD-L si voi ramane fidel acestui partid", a declarat Stolojan, marti, pentru NewsIn.

Stolojan nu a vrut sa comenteze cine ar fi putut sa lanseze acest zvon insa a precizat ca in PD-L urmeaza sa se faca o evaluare a campaniei electorale la inceputul anului viitor. "Va fi o analiza a acestei perioade, dupa sarbatori, unde vom hotari ce avem de facut in viitor fiecare", a a adaugat Theodor Stolojan.

La randul lui, presedintele PDL, Emil Boc, a spus ca nu stie de o posibila demisie a lui Stolojan. "Nu, cum adica? N-am niciun fel de zvon si nu este posibil, nu exista asa ceva.Va spun sincer, nu exista asa ceva", a raspuns Emil Boc la intrebarea daca stie de intentia lui Theodor Stolojan de a demisiona din PDL.

Ziarul Cotidianul a publicat in editia de marti o declaratie a lui Theodor Stolojan potrivit careia va transmite, printr-un comunicat de presa, ce decizie va lua in privinta carierei sale politice. „Maine (marti,n.r.), dupa investirea noului guvern, voi da mai multe explicatii. Nu voi face nici o conferinta de presa, voi da un comunicat. Voi spune acolo ce voi face", a declarat Stolojan pentru Cotidianul. Ziaristii de la Cotidianul sustin ca una dintre variante ar putea fi ca Theodor Stolojan sa se retraga din fruntea PDL sau chiar din partid, in conditiile in care o buna parte a liderilor partidului par sa ii fi intors spatele.
Theodor Stolojan este prim-vicepresedinte PDL si a fost desemnat, la propunerea partidului, pentru functia de prim-ministru. Dupa patru zile de la desemnare, Stolojan si-a depus mandatul, fara sa ofere detalii, la Palatul Cotroceni.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la emisiunea "Nasul" de la B1 Tv, ca Theodor Stolojan si-a prezentat mandatul de premier desemnat sambata, 13 decembrie. Seful statului a povestit ca sambata, 13 decembrie, la cinci minute dupa ce a ajuns la birou dupa intalnirea cu membrii PD-L de la Clubul Diplomatilor, Theodor Stolojan a venit sa-si depuna mandatul. "La cinci minute a venit domnul Stolojan si mi-a pus pe masa hartia scrisa ca preda mandatul", a spus Basescu, precizand ca l-a rugat pe Stolojan sa se mai gandeasca o zi si sa-i anunte duminica decizia definitiva. Stolojan a fost de acord cu aceasta varianta, motiv pentru care, sustine seful statului, nu i-a inregistrat depunerea mandatului. "In aceste conditii, eu n-am inregistrat depunerea mandatului, pentru ca ramasese depunere, sub rezerva confirmarii duminica. O sa si vedeti, daca vreodata va fi publica depunerea mandatului, data documentului scris de dansul este 13, iar inregistrarea la cabinetul presedintelui Romaniei este 14, exact pentru ca fusese aceasta intelegere: confirmare duminica. Duminica mi-a reafirmat ca decizia dansului e irevocabila", a spus Basescu.

Seful statului a povestit ca a avut o discutie indelunga cu Theodor Stolojan, inainte sa anunte public ca il desemneaza pentru functia de prim-ministru. "Miercuri (10 decembrie, n.r.) l-am invitat la mine. I-am spus ca il desemnez. Am avut o discutie destul de lunga inainte de desemnare, am iesit la presa, am anuntat numele.(...) Dupa anuntul public, ne-am retras din nou in birou (..) am mai stat de vorba dupa a anunt. A doua zi dimineata am plecat la Bruxelles, am revenit vineri seara. Nu m-am intalnit cu nimeni. Doar am avut o discutie cu Emil Boc cu privire la stadiul negocierilor", a explicat Basescu.

Intrebat despre motivul invocat de Stolojan la depunerea mandatului, presedintele a spus ca acesta nu i-a dat nicio explicatie si ca, desi a fost curios sa afle care au fost ratiunile care au stat la baza deciziei liderului PD-L, nu a primit niciun raspuns. "Nu mi-a dat niciun motiv domnul Stolojan. A spus ca-i decizia dansului. De altfel, nici in depunerea mandatului nu exista un motiv", a spus Basescu. El a spus ca Theodor Stolojan este singura persoana care poate vorbi despre motivele gestului lui. "Cand va considera oportun, o va face", a spus presedintele.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.