Noul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, i-a felicitat pe cei doi ministri dinaintea sa, respectiv Vasile Blaga si Cristian David, pentru ce au facut in timpul mandatului, declarand, printre altele, ca legile din Romania sunt bune dar nu sunt respectate si ca va continua reforma in administratie.
Gabriel Oprea a declarat ca este constient ca nu este un minister usor, avand provocari dificile. Noul ministru al Internelor a punctat cele trei obiective care trebuie continuate in mandatul sau, respectiv asigurarea unui climat de siguranta si ordine publica, modernizarea sistemului administrativ si aderarea la spatiul Schengen, potrivit NewsIn.

Noul ministru al Internelor a declarat ca va continua reforma in administratie si intarirea si combaterea coruptiei in sectoarele vulnerabile. Acesta a declarat ca, pentru asigurarea sigurantei si ordinii publice, trebuie ca Politia sa recapete respectul cetatenilor. "Politistul nu se mai bucura astazi de statutul si autoritatea dinainte. Siguranta inseamna toleranta zero la infractionalitate. A tolera micile infractiuni inseamna a tolera pepinierile de infractori. Nu voi tolera politisti in slujba infractorilor. Politia trebuie sa iti recastige autoritatea, iar ordinea si siguranta se fac pe strada si nu la birou", a mai spus Oprea.

Gabriel Oprea a mai declarat ca in Ministerul Internelor si Reformei Administrative se pot gasi solutii eficiente, sustinand ca la sfarsitul mandatului vrea ca oamenii sa se simta in siguranta. "Voi continua proiectele incepute si voi mentine ritmul alert. Avem legi bune, dar nu sunt respectate", a adaugat Gabriel Oprea.

In ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen in 2011, noul ministru al Internelor a declarat ca aceasta perioada este la fel de importanta ca perioada de aderare la Uniunea Europeana. "Voi avea o colaborare foarte buna cu cei care inteleg sa isi faca treaba, iar acestia vor fi motivati. Sunt un om serios, echilibrat si stiu ca orice rezultat se obtine in echipa", a incheiat Gabriel Oprea.

Fostul ministru al Internelor, Cristian David, a predat mandatul, lasand ca obiectiv prioritar asigurarea unui inalt nivel de protectie si ordine a cetatenilor, continuarea reformelor administrative si efortul Romaniei de a adera la spatiul Schengen. Cristian David i-a urat mult succes noului ministru si l-a asigurat de toata disponibilitatea sa in realizarea obiectivelor in Ministerul Internelor si Administratiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.