Mircea Geoana vine la putere exact ca Adrian Nastase acum opt ani: a numit in functia de ministru al Sanatatii pe Ion Bazac, care e asociat cu firma care ii construieste presedintelui Senatului o casa.

Mircea Geoana l-a pus ministru al Sanatatii pe partenerul de afaceri al firmei care ii construieste casa. Ion Bazac este asociat cu holdingul italian CEFIN, care ii ridica un apartament in Baneasa sefului Senatului. In 2001, Adrian Nastase l-a numit secretar de stat la Transporturi pe Sergiu Sechelariu, care ii construia imobilul din Zambaccian.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, si sotia sa, Camelia, sunt asociati in firma Forza Rossa, cea care vinde masinile Ferrari in Romania, cu holdingul luxemburghez Central Europe Finance (CEFIN), reprezentat in Romania de catre cetateanul italian Stefano Umberto Albarosa. Sotii Bazac mai sunt proprietarii si a jumatate din firma de imobiliare Forza Rossa Real Estate, restul fiind detinut de acelasi holding luxemburghez, reprezentat tot de Stefano Umberto Albarosa.

Partenerul italian de afaceri al ministrului Sanatatii mai este actionar cu 0,01% in firma Central Europe Finance Real Estate SRL, unde actionar cu 99,99 % este CEFIN Holding SA din Luxemburg, care construieste un ansamblu rezidential in Baneasa.

Un apartament din acest ansamblu rezidential a fost contractat, inca de acum doi, de catre Mircea Geoana, actualul presedinte al Senatului. Despre contractarea acestui apartament, Mircea Geoana nu a pomenit nimic in ultimele sale declaratii de avere.

El a uitat sa specifice faptul ca a platit un avans pentru acest apartament si ca a platit deja cateva rate aferente lucrarilor efectuate, lucruri confirmate pentru Cotidianul de catre sotia sa, Mihaela. Ea a mai adaugat ca o cunoaste pe Camelia Bazac, sotia ministrului Sanatatii, cu care e in relatii bune.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.