"Sambata am avut o intalnire cu Colegiul Director al PD-L, intalnire care a fost profund deformata, plecata pe surse. Va pot spune ca printre cele ce au iesit public au fost cele referitoare la critica pe care am adus-o conducerii PD-L; am adus-o cu dragoste si le-am spus de ce.

L-am criticat si pe Vasile Blaga, si pe Adriean Videanu pentru Bucuresti si pe Berceanu pentru presedintia Consiliului Judetean Dolj si cativa membri vechi pe care ii vazusem eu asa purtati prin toate organizatiile si proptiti la candidaturi la sectorul 3, ca acolo ies", a declarat seful statului. Presedintele a aratat ca l-a criticat si pe liderul PD-L de la sectorul 5, Cristian Radulescu, fara sa-l nominalizeze insa, ca desi era presedinte de organizatie la sectorul 5, nu a candidat la el in organizatie.

Traian Basescu a precizat ca le-a spus liderilor PD-L sa nu aduca in Guvern "clientii", ci pe oamenii care au confirmat la alegerile din 30 noiembrie, atat tineri, cat si oameni cu experienta. "Le-am spus:" Mai, oameni buni, daca mergeti pe principiul sa va duceti la Guvern cu clientii nu faceti nimic. La guvernare ne trebuie experienta, dar dati sanse si tinerilor", a spus Basescu. El a precizat insa ca nu a pus niciodata problema excluderii din Guvern a celor vechi.

"Cum sa guvernezi pe timp de criza numai cu oameni noi, fara experienta? Nu e posibil asa ceva", a spus Basescu.

Traian Basescu a participat pe 13 decembrie la o intalnire a liderilor PD-L, unde, potrivit unor surse citate de NewsIn, le-a spus ca sansele partidului pe termen scurt si ale sale la prezidentialele din 2009 depind de performanta Guvernului si de capacitatea de mobilizare a cadrelor de partid, criticand stangnarea in care se afla acum PD-L.

Fostul lider al democratilor a aratat ca in partid exista tineri care in timpul campaniei electorale si apoi la alegeri au avut rezultate foarte bune, in vreme ce lideri precum Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu nu au reusit sa treaca de testul electoratului. El a mai spus ca exista o mare diferenta intre numarul de voturi pe care le-au obtinut "veteranii" PD si tinerii ca Roberta Anastase sau Monica Iacob Ridzi, care au mers din usa-n usa si au convins oamenii sa iasa la vot.

Basescu le-a cerut "sa se trezeasca" si sa se reformeze, in sensul ca tinerii care au muncit si au avut rezultate constante, care sunt educati in spiritul elitelor reale si sunt loiali partidului, care au fost practic crescuti de partid, sa fie lasati sa intre in Guvern. El le-a spus ca nu oameni care au mai avut mandate de ministri - cum sunt Blaga si Berceanu - sunt cei care pot aduce performanta mai mare, ci tinerii. In acest sens, Basescu le-a sugerat sa formeze in interiorul PD-L comisii de experti care sa stabileasca, pe criterii de competenta si rezultate in activitatea interna de partid, cine va deveni ministru.

De asemenea, seful statului le-a mai spus ca si sansele sale la alegerile prezidentiale sunt legate de performantele PD-L - in privinta mobilizarii in campania electorala, dar mai ales de performantele guvernarii. Potrivit unor participanti la discutii, seful statului le-ar fi spus democrat-liberalilor ca, daca nu se trezesc, va trebui sa-si caute candidat la alegerile prezidentiale din 2009.