Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a subliniat luni ca actuala coalitie politica este imorala, iar programul de guvernare denota lipsa de pregatire si "lasa mult de dorit".
"Din punct de vedere politic e imoral, din punct de vedere al programului de guvernare lasa mult, mult de dorit!", a declarat Tariceanu, cu referire la coalitia PDL-PSD, criticand "lipsurile" ministrilor, constatate cu ocazia audierilor, potrivit NewsIn.

Tariceanu a transmis "Casa de piatra!" noii coalitii guvernamentale. Potrivit liderului opozitiei, "s-a spulberat un mit", anume ca "PD este partid de dreapta", cu atat mai mult cu cat, a sustinut presedintele PNL, Emil Boc a pronuntat de multe ori cuvantul "stat", dar nu si "investitii". Liderul liberal a comentat insa ca "momentul nuntii" este "prost ales", adica ziua de 22 decembrie, si a adaugat ironic ca poate mai potrivit ar fi fost 20 mai, 14-15 iunie ori 30 decembrie, "instaurarea Republicii Populare Romane".

"Mastile au fost date jos", a continuat Tariceanu, care a constatat ca "asa-zisii rivali politici s-au impacat", iar "juramintele" ca nu vor colabora "au fost uitate". Liderul PNL a precizat ca sintagma "monstruoasa coalitie" atribuita PDL-PSD "va face cariera". "Am vazut ca presa a asemuit acest Guvern cu monstruoasa coalitie din secolul XIX. Din punct de vedere jurnalistic sintagma este bine aleasa si sunt sigur ca va face cariera, chiar daca acum sunt de fapt cu totul si cu totul alte conditii istorice", a spus Tariceanu.

Cat priveste programul de guvernare, Tariceanu l-a numit "programul de guvernare Basescu-PSD" si a atras atentia ca, in contextul crizei economice globale, tara trebuie condusa "cu pricepere si profesionalism", dar a comentat ca semnele de pana acum arata ca aceasta nu se va intampla. "Ori sunteti neinformat, ori sunteti dezinformat, ori nu va pricepeti!", s-a adresat el premierului desemnat, Emil Boc, cu referire la proiectele si cifrele avansate prin programul de guvernare.

"Pentru trei zile am avut un program de guvernare de stanga. Acum avem un program mai prudent, dar mai vag", a mai afirmat Tariceanu. In opinia acestuia, programul nu include, de fapt, nicio solutie, ci prevede doar ca ar trebui stransa cureaua, "in stilul programului Vacaroiu". Liderul opozitiei a comentat ca documentului coalitiei este programul lui "traim si vedem". "Este un program de guvernare realizat in stilul guvernului Vacaroiu, lipsit de orice viziune, fara nici un obiectiv clar, fara preocupare pentru viata de zi cu zi a oamenilor, fara solutii reale de crestere a locurilor de munca sau a puterii de cumparare. Este programul de guvernare al lui "traim si vedem", este programul de guvernare al unui guvern care se pregateste, se pare, sa invete din greseli, si nu din succese. Chiar faptul ca strategia generala a programului de guvernare s-a schimbat de mai multe ori arata cat de mare este haosul din care se naste noul parteneriat", a spus Tariceanu.

Tariceanu nu a ezitat sa dea si sfaturi guvernantilor, mai ales din masurile liberalilor pentru sustinerea clasei de mijloc. El a mentionat ca trebuie pastrat premiul fiscal de 5% pentru cei care platesc impozitele la timp, precum si alocarea a trei miliarde de euro sub forma de ajutor de stat pentru crearea de noi locuri de munca. Pe de alta parte, presedintele PNL s-a aratat convins ca noua putere va renunta in timp la cota unica, ceea ce va fi o "greseala" si nu va face decat sa creasca birocratia pentru ca "imensa clientela politica sa poata fi cazata undeva". "Cred ca este o mare greseala si o concesie foarte mare facuta retoricii populiste a PSD. Cota unica a fost un mare succes, a asigurat venituri majorate la bugetul de stat, a atras investitii, a creat locuri de munca. Prin urmare, renuntarea la cota unica reprezinta o poarta deschisa catre evaziunea fiscala si catre munca la negru" a adaugat Tariceanu.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.