Liderul de grup al deputatilor PD-L, Mircea Toader, a declarat ca formarea unei coalitii intre PD-L si PSD a fost impusa de votul romanilor din 30 noiembrie, care a demonstrat ca populatia isi doreste, deopotriva, dezvoltare economica si protectie sociala.
"Populatia isi doreste atat dezvoltare economica, cat si protectie sociala. De aceea, PSD si PD-L au hotarat sa faca un parteneriat pentru guvernare care sa asigure cele doua deziderate. Au fost in competitie, dar odata incheiata competitia, clasa politica devine responsabila pentru a asigura o guvernare in baza programelor de guvernare prezentate anterior", a afirmat Toader in cadrul dezbaterilor de la sedinta solemna a Parlamentului pentru investirea Guvernului Boc.

Democrat-liberalul a spus ca cele doua partide de guvernamant au fost nevoite sa se alieze prin prisma rezultatului echilibrat din alegeri si pentru a face fata pericolului iminent al crizei economico-financiare. "Niciun alt partid nu este ireconciliabil cu alt partid, cu conditia sa respecte democratia si drepturile omului. Ca un raspuns dat imperativului dat de poporul roman, cele doua partide au decis sa isi asume in comun guvernarea pentru a raspunde intereselor nationale, in fata crizei economice ce se profileaza", sustine Toader.

El a afirmat ca majoritatea clara in Parlament de care dispune cabinetul lui Emil Boc este un atu care va favoriza adoptarea unor masuri dificile de combatere a efectelor crizei. "In fata amenintarii, este nevoie de o pavaza puternica, de un Guvern cu o majoritate ce nu a mai existat in Romania de dupa 1989 pentru a lua masuri foarte grele. Este un risc politic si de imagine pe care cele doua partide si l-au asumat. Guvernul Emil Boc este un guvern pentru criza , nu un guvern de criza", a apreciat pedelistul.

Mircea Toader a elogiat persoanele care fac parte din Executivul propus investiturii, indiferent de partidul din care provin, pentru "competenta, profesionalismul si capacitatea de sinteza demonstrate in cadrul audierilor la comisiile parlamentare". Totodata, Toader a apreciat ca desemnarea lui Boc drept sef al Executivului este o garantie a faptului ca alaturarea celor doua partide in cadrul unei coalitii va fi de durata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.