Fostul deputat PNL, Titu Gheorghiof, a fost inlocuit luni din functia de secretar general al Camerei Deputatilor cu democrat-liberalul Gheorghe Barbu.
Anuntul a fost facut de secretarul Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, care a invocat articolul 223 din Regulament. Acesta prevede ca personalul din serviciile Camerei este condus de un secretar general care, alaturi de secretarul general adjunct, este numit si eliberat din functie de catre Camera Deputatilor, la propunerea Biroului permanent al Camerei, cu consultarea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare, potrivit NewsIn.

Secretarul general este ordonator principal de credite. In indeplinirea atributiilor sale secretarul general emite ordine.

Intrebat de ce a fost eliberat din functie Titu Gheorghiof, Zgonea s-a limitat la a preciza ca "aceasta este procedura legala". Secretarul general a fost schimbat, in fiecare legislatura, odata cu schimbarea puterii. Gheorghiof a fost numit Director General in cadrul Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.