Potrivit lui Cocan, politistii Sectiei 1 il vor sanctiona pe Constantin G., intrucat comportamentul acestuia a fost de natura sa perturbe buna desfasurare a manifestarilor din Cimitirul Eroilor Revolutiei din Bucuresti. Constantin G. l-ar fi agresat verbal, luni dimineata, pe Ion Iliescu si ar putea fi cercetat penal doar daca fostul presedinte depune plangere la politie. Ciocan a precizat ca, daca fostul presedinte ar depune plangere, Constantin G. ar putea fi cercetat penal pentru calomnie, relateaza NewsIn.

Conform unor surse din cadrul Sectiei 1, Constantin G. ar fi declarat politistilor ca l-a agresat verbal pe Ion Iliescu pentru ca in timpul mandatului sau, in anii 1993 si 1994, si-a pierdut cei doi copii, un baiat si o fata. Constantin G. ar fi afirmat ca moartea copiilor sai ar fi fost comandata, intrucat aveau convingeri monarhiste.

Fostul presedinte Ion Iliescu a spus dupa ce a fost huiduit si agresat verbal, ca cei care fac astfel de fapte sunt "dezaxati", care nu au ce sa caute in "ambianta noastra si in asemenea moment".

"Nu comentez in niciun fel. Sunt dezaxati. Ce sa mai comentez? Din asemenea oameni faceti eveniment? Trebuie ignorati, tratati asa cum merita. N-au ce sa caute in ambianta noastra si in asemenea moment", a spus Iliescu.

SPP-ul ii recomandase lui Ion Iliescu sa nu participe, luni, la evenimentele dedicate Revolutiei din 1989, tocmai din cauza ca ar fi putut fi tinta unor atacuri, insa demnitarul nu a dorit sa tina cont de acest sfat, au declarat surse din Serviciul de Protectie si Paza.

Fostul presedinte Ion Iliescu a fost atacat si duminica dimineata, cu monede, tot in Cimitirul Eroilor Revolutiei din Bucuresti, unde participa la manifestarile in memoria victimelor din 21-22 decembrie 1989. Mai multi participanti la manifestari, nemultumiti de prezenta lui Iliescu, au aruncat cu monede in acesta, reprosandu-i trecutul comunist si "furtul" Revolutiei din 1989. Actualul presedinte de onoare al PSD a scapat de atacatori numai dupa interventia angajatilor Serviciului de Protectie si Paza (SPP).


REALITATEA.NET - Ion Iliescu a fost huiduit i lovit cu ou, în Piaa Revoluiei, de un fost revoluionar. VEZI VIDEO NECENZURAT