Consiliul Judetean Cluj a aprobat in sedinta de vineri reducerea, in medie cu 23%, a salariilor directorilor unor agenti economici aflati sub autoritatea legislativului judetean.

Totodata, in cazul a trei directori, reducerea este de circa 30-35%. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a explicat vineri ca salariul brut de incadrare al unui director este de 5.648 de lei pe luna, iar directorii primeau si o suma de pana la 87% din salariu, in funct,ie de Hotararea Consiliului Judetean. Procentul acesta nu va mai varia si a fost stabilit la 17%, transmite corespondentul NewsIn.

Propunere mea a fost ca, pentru a stimula performanta, sa fie remunerati mai mult pentru atingerea criteriilor de performanta si nu printr-un salariu de baza foarte mare. Cu alte cuvinte, am considerat ca acest procent, adaugat la salariul de baza sa se micsoreze pana la limita a 17%, astfel incat salariul de baza sa fie pana la limita egala pe care o prevede legea pentru presedintele de Consiliu Judetean, iar pentru aprecierea performantei sa se stabileasca criterii, pentru care ei sa primeasca salarii in plus”, a declarat Tise, afirmand ca daca un director va dovedi ca este perfomant poate primi premii sau sporuri votate de consiliile de administratie.

In ceea ce priveste criteriile de performanta, ele vor fi votate anul viitor, iar in functie de acestea vor fi rasplatiti si directorii, a mai spus Tise.

Din punctul meu de vedere, eu cred ca ar trebui sa fie fericiti pentru ca vor putea sa primeasca un venit suficient de mare daca vor atinge anumite criterii de performanta. Pana acum munca si performanta lor era pe locul II si salariul de baza era foarte mare. Acum vreau ca salariu de baza sa fie plafonat si performanta sa fie, din punct de vedere financiar, pe primul loc”,a mai spus Alin Tise.

Directorul Regiei Autonome a Drumurilor Judetene Cluj, Eugen Cadar are un slariu brut de 8.473 de lei pe luna, directorul Regiei Autonome Aeroportul Cluj-Napoca, David Ciceo - 10.000 de lei, directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat Cluj, Mircea Avram - 8.825 de lei, directorul Companiei de Apa Somes, - 10.033, directorul SC Tetarom SA (n.red. - societate care administreaza parcurile industriale), Viorel Gavrea - 10.567, directorul SC Univers T SA, Brandusa Chiorean - 8.472 de lei, la fel cu directorul SC Centrul Agro Transilvania Cluj SA, Emil Luca si directorul SC Clujana SA, Sabin Pop.

Toti directorii sunt remunerati precum un subsecretar de stat, ca salariu de baza, la care se adauga un procent in functie de complexitatrea functiei, procent votat de Consiliul Judetean Cluj.

In cazul directorului Aeroportului si al Companiei de Apa Somes, acest procent a fost de 77.6%, iar in cazul directorului Tetarom, Viorel Gavrea, acest procent a atins chiar 87%. In cazul celor trei, reducere salariului este de de 35%, in conditiile in care salariile brute depaseau 10.000 de lei ajungand chiar la 10.567 de lei in cazul lui Gavrea.

Presedintele CJ Cluj are un salariu brut de incadrare de 5.648 de lei la care se adauga sporul de vechime.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.