Presedintele PSD Mircea Geoana a castigat vineri presedintia Senatului, cu 96 de voturi pentru si 35 impotriva, in conditiile in care nu a avut niciun contracandidat din partea celorlalte grupuri parlamentare.

Conform intelegerii dintre PSD+PC si PD-L, social-democratilor le revine postul de presedinte al Senatului, urmand ca democrat-liberalii sa preia conducerea Camerei Deputatilor, post pentru care a fost deja propusa Roberta Anastase. Prin urmare, grupul PD-L din Senat nu a avut nicio nominalizare proprie pentru sefia Senatului.

Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Hasotti, a anuntat ca nici grupul sau nu are vreo propunere pentru conducerea Senatului, invocand intelegerea facuta intre liderii tuturor formatiunilor parlamentare pentru ocuparea functiilor din conducerea acestei camere, desi initial grupul il nominalizase pe Crin Antonescu drept candidat la presedintia Senatului, transmite NewsIn.

Nici grupul UDMR nu a mai desemnat un candidat propriu.
Senatorii au votat pe baza de buletine.

Mircea Geoana, a dat asigurari, in primul sau discurs in aceasta calitate, ca va avea o relatie buna de colaborare cu presedintele Traian Basescu si cu presedintele Camerei Deputatilor.

"Voi milita pentru depasirea orgoliilor si pentru stabilitate", a declarat Mircea Geoana dupa ce si-a ocupat scaunul de presedinte al Senatului.

Noul presedinte al Senatului si-a asigurat colegii ca va avea o relatie de colaborare cu cele mai importante institutii ale statului. "Vreau, de asemenea, sa asigur ca relatia pe care o voi avea atat cu partidele din majoritate, cat si cu opozitia va fi o relatie de respect si echilibru. Voi avea, evident, o relatie de colaborare cu presedintele Camerei Deputatilor si cu presedintele Romaniei si, bineinteles, cu noul Guvern, dupa ce Parlamentul va da votul de investitura", a sustinut Mircea Geoana.

Mircea Geoana si-a exprimat dorinta de a incerca sa schimbe imaginea Senatului si a precizat ca "un alt cuvant de ordine ar trebui sa fie cumpatarea in cheltuirea banului public". "Suntem intr-un moment dificil pentru tara, cred ca un alt cuvant de ordine ar trebui sa fie cumpatarea in cheltuirea banului public si noul Guvern va trebui sa ia masuri in acelasi sens", a mai precizat Mircea Geoana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.