Liderul onorific al PC, Dan Voiculescu, este propunerea PSD+PC pentru vicepresedintia Senatului, Doina Silistru pentru postul de secretar al acestei camere, iar Ioan Chelaru pentru cel de chestor, a anuntat vineri, presedintele PSD, Mircea Geoana.
Dan Voiculescu a fost desemnat pentru functia de vicepresedinte al Senatului intrucat Protocolul Aliantei PSD+PC prevedea ca functiile de vicepresedinti ai camerelor parlamentare sa revina conservatorilor. Miron Mitrea, fostul sef de campanie al PSD, a ignorat dispozitiile protocolului si a anuntat ca se inscrie totusi in cursa, spun surse participante la sedinta grupului PSD. In consecinta, mai spun sursele citate, Mircea Geoana a cerut un vot in favoarea respectarii protocolului cu PC, iar majoritatea senatorilor, respectiv 30, au votat pentru mentinerea intelegerii, potrivit NewsIn.

Intrebat de ziaristi daca Miron Mitrea va primi totusi o functie in PSD, Geoana a declarat: "Ne vom gandi la timpul potrivit".

De asemenea, senatorii PSD i-au desemnat si pe cei care vor ocupa sefia comisiilor din Senat ce revin social-democratilor. Astfel, Titus Corlatean, ce a pierdut cu o zi in urma desemnarea pentru ministerul de Externe in fata lui Cristian Diaconescu, va fi presedintele Comisiei de politica externa din Senat. Toni Grebla va fi presedintele Comisiei juridice, Petre Daea al Comisiei de agricultura, Sergiu Nicolaescu va prezida Comisia de cultura, Ion Vasile pe cea de sanatate, iar Lia Olguta Vasilescu va fi presedintele Comisiei pentru egalitate de sanse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.