Din doua una. Ion Iliescu ori ne ia de prosti, ori ne ia de prosti! Sau, poate, ca sa doarma linistit noaptea, fara ca mortii sa-i bantuie visele, trebuie sa-si repete pana la satietate ca in decembrie 1989 a fost doar o revolutie, nu si o lovitura de stat ce a deturnat-o.

Iliescu se face ca uita ca, intre timp, am aflat si "cine-a tras in noi", si cine erau asa-zisii teroristi, si cum cel care "cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista" era de mult pregatit sa-i ocupe locul tovarasului sau de partid comunist, Nicolae Ceausescu.

Poate si pentru ca nu a fost tras la raspundere pentru moartea celor aproape 2.000 de romani care in decembrie 1989 s-au numarat printre cei care au avut curajul sa iasa in strada si sa strige "Jos Ceausescu" si "Jos Comunismul", fostul presedinte al tarii are tupeul sa ne aduca aminte ca astazi se implinesc 19 ani de cand la Timisoara s-a strigat pentru prima oara "Libertate!".

Uitand probabil ca a jucat un rol principal in evenimentele ce au dus la moartea atator nevinovati, ca si in stoparea anchetelor ce ar fi trebuit sa-i condamne pe cei vinovati, Iliescu afirma pe blogul sau ca acesta data este si "debutul manifestarilor de marcare a aniversarii victoriei Revolutiei Romane".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.