In una dintre notele informative care ar fi fost date de Rodica Stanoiu in legatura cu o colega la Institutul de Cercetari Juridice, Marilena Uliescu, apare numele lui Adrian Nastase, despre care sursa "Sanda" spune ca a dus-o cu masina la spital, se arata in notele depuse de CNSAS in instanta.

"Printre altele, Dumitra Popescu (n.r. - angajata a Institutului de Cercetari Juridice) a invinuit-o (n.r.- pe Marilena Uliescu, colega dusa la spital pentru a i se pansa un picior) si de viata extraconjugala (...) In urma cu doi ani, am aflat de la D. Popescu ca Adrian Nastase este prieten cu Marilena, fiind vazuti impreuna, facandu-i comisioane. Marilena avea piciorul in ghips si Adrian Nastase o ducea cu masina la pansat, ceea ce a iscat comentariile D. Popescu", ar fi spus, potrivit NewsIn, sursa "Sanda" intr-o nota olografa din 21 ianuarie 1984, potrivit documentelor din dosarul aflat la Tribunalul Bucuresti.

Rodica Stanoiu, fost ministru al Justitiei in cabinetul Nastase, intre anii 2000 si 2004, ar fi dat note informative, sub numele conspirativ "Sanda", incepand cu anul 1983 pana in anul 1987, arata CNSAS in documentele depuse la dosar. CNSAS noteaza ca, in data de 30 noiembrie 1982, fosta Securitate a propus contactarea "in scopul exploatarii informative a lui Stanoiu Mihaela Rodica", care, intre 1983 si 1985, ar fi furnizat informatii semnate cu numele "Sanda", iar intre 1986 si 1987, ar fi semnat note informative sub numele conspirativ "Georgeta", "fiind in legatura cu locotenent colonel Oprisor Onitiu si locotenent colonel Marian Ureche", de la serviciu 160, al carui profil era "problema justitiei".

Potrivit NewsIn, Marian Ureche a fost numit sef al serviciului secret al Ministerului Justitiei - SIPA - in perioada in care Rodica Stanoiu era ministru.

CNSAS a depus la dosarul Rodicai Stanoiu peste 60 de note informative pe care fostul ministru al justitiei le-ar fi dat sub cele doua nume informative "Sanda" si "Georgeta".

Reamintim ca Rodica Staniu a contestat in anul 2007 decizia data de CNSAS, prin care arata ca aceasta ar fi facut politie politica. CNSAS a respins pe 6 februarie 2007, contestatia depusa de Rodica Stanoiu, mentinand verdictul initial de politie politica in cazul ei.

Stanoiu a primit primul verdict de politie politica pe 7 decembrie 2006, dupa ce Colegiul CNSAS a decis, urmare a unor expertize grafologice, ca ei ii apartineau notele informative semnate sub pseudonim "Sanda".

Dupa ce a fost audiata prima oara de CNSAS in vara anului trecut, Stanoiu, fost ministru al Justitiei in timpul guvernarii Nastase, a demisionat din PSD pentru a nu implica partidul in scandalul provocat de aparitia dosarului sau de Securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.