Premierul Tariceanu nu va mai fi obligat sa predea pasaportul diplomatic, dupa ce nu va mai fi prim-ministru, in urma adoptarii de catre Guvern a unei OUG prin care aceeasi prevedere este impusa si in cazul fostilor sefi de stat si al fostilor presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor.

Guvernul a modificat, la inceputul lunii decembrie, prin Ordonanta de Urgenta, Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, astfel incat premierul Tariceanu nu mai este obligat sa predea pasaportul diplomatic, in vederea anularii, la incetarea calitatii detinute. Aceeasi prevedere a fost impusa si pentru fostii sefi de stat, dar si pentru fostii presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor.

Cum comentati aceasta modificare a legii 248/2005 in favoarea demnitarilor? Spune-ti parerea pe forum.

Potriviti articolului 11 din Legea 248/2005, aliniatul 3, "la incetarea calitatii prevazute la art. 8 alin. (1), institutia din cadrul careia face parte titularul are obligatia sa predea documentul Ministerului Afacerilor Externe, in vederea anularii".

La articolul 8 sunt enumerate persoanele care au dreptul la pasaport diplomatic.

Potrivit Orodonantei de Urgenta adoptata in 4 decembrie de Guvern, "la incetarea calitatii prevazute la art. 8 alin. (1), institutia din cadrul careia face parte titularul are obligatia sa predea pasaportul diplomatic Ministerului Afacerilor Externe, in vederea anularii, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 8 alin. (1) lit. v)", se arata in articolul modificat. La litera "v" figureaza fostii sefi ai statului roman, fostii presedinti ai Senatului si Camerei Deputatilor si fostii prim-ministri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.